logo

Яжте органични
зеленчуци и сокове

Полезно за зеленчуци

Разсад от домати

Sprout домати домати

- отглеждат разсад се засаждат в оранжерията 10 януари на май. През този период, е все още хладно, особено през нощта, така че се препоръчва на парникови яке с два слоя на филма, разстоянието между филмите трябва да бъде 2 3, вижте Това покритие не само подобрява топлинния режим, но също така увеличава живота на дъното на филма до края на есента. Вторият слой на филма стреля 01 май юни.

Teplichke предназначени за домати, трябва да отвори не само с двете страни, и отгоре (1 2), тъй като доматите, особено по време на цъфтежа, имате нужда от задълбочен проветряване.  За да се избегне заболяване завод в доматите, парников продължение на няколко години не се препоръчва. Обикновено те се редуват с краставици, а след това има един сезон на краставици, домати, секунда. Но напоследък, краставици и домати са се разболели от същия anthracnose гъбични заболявания (кореново гниене).

Ето защо, ако доматите са все още след засаждане краставици, тя трябва да бъде отстранен от парникови цялата земя почвата, или поне премахване на горния слой е на 10 12 см, където цялата инфекция. След това почвата трябва да поръси гореща (100 `С) разтвор на меден сулфат (1 супена лъжица на 10 литра вода) или две таблетки OKSIHOMa.  Ако оранжерия, може да блокира средата на филма, растящи от едната страна на краставици и домати, от друга.

В един от парниковите домати и краставици не растат, защото домати се нуждаят от повече вентилация, по-ниска влажност и температура в сравнение с краставици. Парникови трябва да бъде изцяло от зори до здрач, осветена от слънчевите лъчи,  дори леко сянка дървета и храсти води до намаляване на добива. Билата правят по парников ефект, като броят им зависи от ширината.

Билата направи за 8 10 дни преди засаждане разсад, височина 35 40 см, ширина на леглата зависи от teplichke (обикновено 60-90 см) между били направени преминаването на не по-малко от 60 70 cm  На места от глинеста почва или глина почвата е добавен на 1 м2 в една кофа на торф, стърготини и компост. Ако легла на торфен мъх, а след това добавете по една кофа на компост, земя копка, дървени стърготини или дървени стърготини и половината от малка кофа на едър пясък.

Също така, се добавят 3 супени лъжици на двойното гранулиран суперфосфат и 1 супена лъжица на калиев сулфат и kalimagnezii, 1 чаена лъжичка натриев нитрат или урея, 1 2 чаша от дървесна пепел и се зарови всичко. И преди засаждане на разсад напоени с разтвор на калиев перманганат на 50-60 C (1g калиев перманганат за 10 литра вода) в размер на 1,0 1,5 литра в дупката.  Nepererosshuyu разсад (25-35 см), засадени в изправено положение, заспиване само пот почвата микс.

Дори ако Уникална по някаква причина, протегна, след кацане  погребат стволови не се препоръчва. Покрити с почвата микс стволови незабавно да предоставят допълнителни корени. Това спира растежа на растенията и насърчава лишаване от цветя с първата четка. Ето защо, ако се отглеждат разсад, тогава аз ви посъветва да го по следния начин. Направете дупка голяма дълбочина от 12 см, във втората си дупка по-дълбоко в разгара на саксията, сложете го в саксия с разсад и напълнете земята втора дупка. Първата дупка е все още отворена.

След 12 дни, веднага след като разсад и са свикнали, изсипете дупка с пръст.  Хибриди и сортове на високи растения, засадени в средата на леглата в ред или модел шахматна дъска над 50 60 см един от друг.  След засаждане на растенията не полива в продължение на 12 за 15 дни, докато растенията не опъвам. След 10 12 дни след засаждане на доматени растения да се обвърже пергола височина от 1,8 м 2 домати оформят един ствол, оставяйки 08 Юли цвете клъстери.

Можете да запазите само една по-ниска доведен син с цвете четка, и всички други доведени деца от axils на листа и корени се премахват, когато достигнат дължина 8 см Това е най-добре на сутринта, когато доведено дете е лесно прекъснати. С цел да се избегне предаването на вирусни заболявания доведени деца не клип, но прекъсва на страната, така че пръстите не се получи сок на растението, като ръцете може да прехвърли на болестта от болни на здрави растения.

Стилове на доведени деца оставят на височина 2 3 сантиметра.  Опрашват цветя в топлото слънце следобед от светлината разклащане клъстери цвете. За да покълнали прашец на стигмата на плодника, е необходимо веднага след разклащане на почвата на вода или да извършват вода поръсване глоба атомизация на цветя. 2 часа след поливане намаляване на влажността, че е отворен прозореца и вратата.

Изисква вентилация, особено в разцвета етап на домати  . В допълнение към страната, която ще бъде открита и горната отвори на филма не е кондензация (водните капки). Подгизнал почвата намалява количеството на сухо вещество и захари в плода Доматено, те са кисели и воднисти, а също така намалиха съдържателност. Ето защо е необходимо да се осигури напояване, които могат да получат висока доходност и по-ниско качество плодове.

Преди цъфтеж, растенията полива след пет шест дни от 4 до 5 литра на 1 м 2 по време на цъфтежа и плодове 15 октомври литра на 1 m2. Температурата на водата трябва да е 20 22 'С.  По време на сезона на растежа, за да 04 март корен торене. Първо извършва 20 дни след засаждане разсад в постоянен (10 литра вода, приемайте по 1 супена лъжица нитрофосфата, 0,5 литра на лопен) в размер на 1 литър в завода.

Вторият хранене се до 10 дни след първото (10 литра вода 1 супена лъжица пълна тор и 1 чаена лъжичка на калиев сулфат), в размер на 5 литра на 1 m2. Трети прекарват 12 дни след втората (10 литра вода 1 супена лъжица на суперфосфат и 2 супени лъжици от дърво пепел), изсипете процент от 6 до 8 литра на 1 m2.  По време на пълен домати плодните фураж следния състав: 10 литра вода, приемайте по 1 чаена лъжичка сух прах или една супена лъжица течен натрий хумат с добавянето на 2 супени лъжици суперфосфат.

Лейка в размер на 5 литра на 1 m2. Тази превръзка помага да се ускори зареждането на плодове.  Ние градинари е много въпроси, да се грижи за домати: попадат цветя, листа къдря и така нататък. Разбира се, ако по някаква причина нарушен и прекратен процес на растеж на домат, това е преди всичко отражение при формирането на растенията и цветове, че е на цвете клъстери формира малко плодове, и то драстично намалява добива.

Например, ако горната част на листа от домат постоянно усукани, има бърз растеж, самото растение и мощен, дебели стъбла, листата са тъмно зелени, големи, сочни, че е, както казват градинари, е угояване, като едно растение не би прибиране на реколтата, защото всичко е в вегетативната маса на зелените. Такива растения обикновено се формира много слаб флорални четка с малко цвете. Това се случва, когато правите от обилно поливане на големи дози от азот и органични торове и липсата на светлина.

Как да поправи тези растения? Първо, отнема от 7 на 10 дни, не ги вода за няколко дни температурата се повиши до ден 25 26 `S, и през нощта до 22 24` C (teplichke не отвори вратите и отвори). Необходимо е също така правилно да опрашват цветовете на тези растения, т.е. 11-13 часа се извършва ръчно разклащане цвете клъстери в топло сухо време. За да направите забавяне растежа на корените торене с суперфосфат (10 литра вода, необходими да се вземат 3 супени лъжици на суперфосфат) в размер на 1 литър при всяка инсталация.

Sprout домати домати

И в един кратък период от време растенията са коригирани.  Това се случва, че листата на растението нагоре в остър ъгъл и не усукване или нощ или ден. На такива растения често попадат цветя и дори малко плодове.

Причината за това суха почва, високи температури в оранжерията, лоша вентилация, лошо осветление. В този случай, спешна нужда от вода на завода, намаляване на температурата в teplichke, проветрете и т.н. От друга страна, добре развита горната част на листата на растенията през деня леко нагъната, се изправи и нощ, цветята не падне, те са ярко жълто, големи, в цвете четка ги много. Това означава, че растението получава всички необходими за растеж: светлина, храна и др от такива растения и култури са добри.

Това често се случва, че от първа ръка изля глоба големи плодове, а на втория и третия ръце натоварване е бавен. За да се ускори зреенето на плодовете на втория и третия съцветия цвете и подобряване на цъфтежа-нататък, възможно най-скоро да се премахне първата реколта от първа ръка, без да се чака за зачервяване на плода. Спрени кафяви плодове узряват бързо в слънчев перваза на прозореца (буквално два дни).

В допълнение, веднага след прибиране на реколтата е необходимо да се води на почвата на 10 12 L вода на 1 m  . Доведени деца и листата не се режат, температурата в оранжерията трябва да бъде намалена до 16 17 `C (отворен отвори и врати), особено през нощта. При тези условия, добивът бързо се формира на ръцете и след узряване на по-ранна дата.  Ако растенията са тънки, слаби  Понякога един добър нов градинари парникови имат тънки растения с дълги междувъзлия, свободни клъстери цветя и малко количество плодове. Какъв е проблемът?

Липсата на светлина.  Вероятно около парникови са дървета и ягодоплодни храсти и осветление вътре в оранжерията е ниска. В резултат, доходността на 3 4 пъти по-ниска, отколкото в оранжерия, добре осветени от слънцето. Така че, не забравяйте, че най-лек, изискващи реколта домати. От слънцето и плодове от сладко.

Липсата на хранителни вещества в почвата.  Вижте тази статия "  "А" Въз основа на материали sad6sotok.ru

Подобни публикации:
  1. краставици

зеле, домат, домат

links(1); ?>
Get_Links(); ?>

links(1); ?>

© Copyright domat.asert.info. All Rights Reserved

Отглеждат зеленчуци се